Babygroep (0 – 22 maanden)

Sunny-garden heeft binnen de opvang een babygroep, genaamd de Vrolijke Zonnetjes en De Blije Bijtjes.  De babygroep is een horizontale groep. Hier bieden wij opvang aan voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 22 maanden. Kinderen kunnen naar de opvang komen vanaf 8 weken. Per dag zijn er twee vaste leidsters aanwezig op negen baby’s. de ruimte is geheel ingericht voor baby’s. De aanwezige  materialen stimuleren de ontwikkeling van de baby’s. Veel knuffelen is natuurlijk ook erg belangrijk. We werken met thema’s op de verschillende groepen en ook de baby’s doen mee. Bijvoorbeeld thema muziek.” De baby’s maken dan muziek met de handjes op de tafel en zingen een liedje met de pedagogisch medewerksters”. Zo worden er voor de baby’s activiteiten voorbereid op hun niveau. Hiermee worden verschillende  ontwikkelingen gestimuleerd.

Ieder kind  ontwikkelt zich op zijn of haar eigen tempo, hier wordt rekening mee gehouden. Het ene kind begint met 3 maanden met een fruithapje en het andere met 5 maanden. Pas als ouders aangeven dat er mag worden begonnen met fruit wordt er mee gestart. Sunny-garden verzorgt de voeding die de kinderen dagelijks krijgen .  voor de flesvoeding gebruiken we Nutrilon. Borstvoeding kunnen ouders zelf meenemen en die wordt bewaard in onze  koelkast en bereid volgens de richtlijnen van het voedingscentrum. Heeft een kind speciale voeding en of dieet voeding dienen ouders deze zelf mee te brengen. Sunny-garden verzorgt ook de luiers voor de kinderen.

Onze voordelen

Er wordt rekening gehouden met elk individu. Geen 1 kind wordt onder druk gezet maar wel gestimuleerd.

Alle leidsters zijn in het bezit van de juiste papieren. Maar bovenal hebben ze hun hart voor het werken met kinderen op de juiste plek. Ze zijn lieve zorgzame leidsters. Iedereen kind wordt als een individu gezien. De leidsters zorgen voor de knuffels, liefde en warmte.

Op elke groep staan vaste leidsters. De leidsters zijn zeer flexibel en werken met hun hart. Bij ziekte of afwezigheid van een collega staat er altijd wel een andere collega klaar om de groep op te vangen. De kinderen zullen nooit een “vreemd”gezicht zien op de groepen! We werken daarbij ook met vaste oproepkrachten.

Sunny garden is een gezellige kinderopvang met een huiselijke sfeer. Als team zijn we zeer hecht en voelen ons als één familie.

Dit is om het zelfvertrouwen te bevorderen. Kinderen leren over zichzelf te denken door wat er tegen ze gezegd wordt en hoe ze behandeld worden. Bij een positieve relatie krijgt het kind het gevoel gewaardeerd te worden en geaccepteerd te worden. Hierdoor ontwikkeld het kind een positief zelfbeeld.

Dagelijks wordt er heerlijk vers gekookt. De liefde voor het koken spat ervan af. De kinderen smikkelen dagelijks hun bordjes leeg. De maaltijden zijn afwisselend en bevatten alle producten uit de schijf van vijf.

Ouders kunnen op elk willekeurig moment de dagbesteding van hun kind monitoren. Naast activiteiten heeft dit ook betrekking op voeding e.d.

Dat het drinkwater welke wij in heel Nederland consumeren niet helemaal gezuiverd is, is bij de meeste mensen niet bekend. Ondanks het feit dat het water in Nederland tot 1 van de beste in de wereld behoort.
Toch kan een waterleidingbedrijf niet alles uit het water filteren. Als ze alles uit het water zouden filteren dan wordt de prijs van een liter water onbetaalbaar. Het grootste deel wordt gebruikt door de landbouw en industrie, daarna voor huishoudelijk gebruik (douchen, wassen, toilet) en slechts een klein gedeelte als drinkwater.

U begrijpt dat een prijsstijging grote gevolgen zal hebben voor de landbouw en de industrie. Waterleidingbedrijven hebben de opdracht om water zover te zuiveren dat we er niet ziek van worden en zijn verplicht om op 65 stoffen te controleren. De normen waaraan het drinkwater moet voldoen, zijn in het drinkwaterbesluit vastgelegd. Hierdoor filteren ze gemiddeld 80% van de vervuiling uit het water. Resten van chemicaliën, zware metalen, chloor, fluor, pesticiden, hormoon- en medicijnen, krijgen wij (weliswaar in minimale vorm) binnen. En het is niet bekend wat de gevolgen op lange termijn kunnen zijn.

Gezondheid en hygiëne staan bij Sunny Garden hoog in het vaandel en we willen voor onze kindjes natuurlijk de beste kwaliteit water. We hebben daarom besloten om het water na te filteren d.m.v. een waterfiltersysteem van het merk Aqualine.Deze zijn in staat om gemiddeld 99,9% van de vervuiling eruit te halen. Meer informatie over Aqualine leest u hier.

Deze filters staan sinds begin november op het aanrecht op elke verdieping in de keuken (de BSO, de Wijze Uiltjes en de Zonnetjes). Deze filter werkt niet op stroom maar op zwaartekracht en filtert ongeveer een 1,5 liter water per uur. Mocht u hier verder nog vragen over hebben dan vernemen wij dit graag.

De locatie

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Lentefeest was een groot succes

Wat was het een geslaagde, mooie en pleziervolle dag! Samen met jullie ouders/ verzorgers en [...]

De nieuwsbrief van Kinderopvang Sunny Garden is uit

De vorige nieuwsbrief is al weer een tijdje geleden. We hebben weer een nieuwe nieuwsbrief [...]

Sunny Garden is KIKI gecertificeerd

Yeah!! We zijn als Sunny Garden KIKI gecertificeerd. In 2013 kreeg KIKI landelijk erkenning. De [...]