We hebben een nieuw thema op alle groepen. Het thema is BEROEPEN!

In dit thema kunnen we heerlijk aan de gang met onze dromen en fantasieën.

Bij de baby en dreumes groep hebben we op dit moment allemaal kleine politie’s  lopen. Ze hebben allemaal een politiepet gemaakt.

Bij de tijgertjes hebben de kinderen een dokterskoffer gemaakt met daarin de attributen die een dokter nodig heeft. Een schaar, watten, verband, pleisters etc. De kinderen liepen de hele middag met hun koffer rond. Iedereen die binnen kwam werd meteen ziek verklaard en werd geholpen door alle kinderartsen hahahaha.  Ook hebben de tijgertjes brandweerhelmen gemaakt. We zijn in ieder geval veilig op het kinderdagverblijf…….. we hebben politie’s, brandweermensen en doktoren.

Op de BSO werken we ook met het thema beroepen. Het leuke is dat de kinderen op deze leeftijd vaak al een soort van ideaal beeld hebben van wat ze willen worden. We hebben veel verschillende beropen voorbij zien komen. Voorbeelden: dierenarts, dolfijnentrainer, kapper, juf, dichter, kunstenaar.  De kinderen van de buitenschoolse opvang mochten hun eigen koffer maken met wat ze later willen worden. In het koffertje moesten ze de attributen teken en uitknippen die ze nodig hebben om het beroep uit te oefenen. Deze plakte ze vervolgens in het koffertje. We hebben hele leuke koffertjes voorbij zien  komen met de leukste attributen erin.