Buitenschoolse opvang

Sunny Garden heeft twee  Buitenschoolse opvang groepen (BSO).

We hebben op de lokatie in tussen de vaarten twee  groepen. Wij hebben de groepen verdeeld op leeftijd. We hebben de Holbein groep en deze is voor kinderen van vier tot zeven  jaar en we hebben Kidzclup groep en hier komen kinderen van acht jaar tot twaalf jaar. We hebben er bewust voor gekozen om de groepen te scheiden omdat je dan activiteiten kunt aanbieden per leeftijd. Kinderen van vier jaar spelen nog graag met poppen en in de bouwhoek en dat terwijl een kind van acht dit al “kinderachtig”vind. Dus kunnen we voor de kinderen van acht jaar stoerdere activiteiten aanbieden.

Op de BSO groepen werkt een vast hecht team aan pedagogisch medewerksters. Doordat de leidsters een huiselijke sfeer creëren hebben we een BSO met natuurlijk regels, maar met veel gezelligheid. We bieden de kinderen iedere dag een activiteit aan in het thema waarin we werken. Kinderen moeten bij ons niks, maar we proberen het wel te stimuleren om soms iets anders te kiezen dan het gebruikelijke.

In de schoolvakanties voegen we de groepen samen en doen we gezamenlijke uitjes. Iedere dag gaan we wel weg. Denk hierbij aan een speurtocht, een boswandeling, een picknick, een pretpark, speeltuinen, speurtocht op schiphol. Er is van alles te bedenken en ook de kinderen denken met ons mee. Het is altijd één gezellige boel. We maken er een feestje van!

Onze voordelen

 

We hebben de BSO onderverdeeld in een groep van 4 tot 8 jaar en een groep van 8 tot 12 jaar.

Niks is te gek voor de leidsters. Ze gaan met de kinderen op pad. De BSO maakt regelmatig uitstapjes naar de diverse speeltuinen in de omgeving. Ook gaan zij regelmatig met de kinderen wandelen. Een overdekt speelparadijs is natuurlijk ook geweldig voor de kinderen. Dus ook daar gaan we zo nu en dan naar toe. Educatieve uitjes zoals schapen scheren, hoe legt een kip een ei of waar komt de melk vandaan? Ook deze uitstapjes maken we regelmatig.

Bij Sunny-garden worden dagelijks verse warme maaltijden bereid door onze eigen kokkinnen in onze eigen keuken. De maaltijden zijn divers en zeer afwisselend. Heeft een kind een allergie dan wordt daar rekening mee gehouden. Ook denken wij aan de mensen met een bepaalde geloofsovertuiging, daar houden we ook rekening mee. Wij eten bij Sunny-garden vlees van de halal slager en eten geen varkensvlees.

Alle leidsters zijn in het bezit van de juiste papieren. Maar bovenal hebben ze hun hart voor het werken met kinderen op de juiste plek. Ze zijn lieve zorgzame leidsters. Iedereen kind wordt als een individu gezien. De leidsters zorgen voor de knuffels, liefde en warmte.

Op elke groep staan vaste leidsters. De leidsters zijn zeer flexibel en werken met hun hart. Bij ziekte of afwezigheid van een collega staat er altijd wel een andere collega klaar om de groep op te vangen. De kinderen zullen nooit een “vreemd”gezicht zien op de groepen! We werken daarbij ook met vaste oproepkrachten.

Dat het drinkwater welke wij in heel Nederland consumeren niet helemaal gezuiverd is, is bij de meeste mensen niet bekend. Ondanks het feit dat het water in Nederland tot 1 van de beste in de wereld behoort.
Toch kan een waterleidingbedrijf niet alles uit het water filteren. Als ze alles uit het water zouden filteren dan wordt de prijs van een liter water onbetaalbaar. Het grootste deel wordt gebruikt door de landbouw en industrie, daarna voor huishoudelijk gebruik (douchen, wassen, toilet) en slechts een klein gedeelte als drinkwater.

U begrijpt dat een prijsstijging grote gevolgen zal hebben voor de landbouw en de industrie. Waterleidingbedrijven hebben de opdracht om water zover te zuiveren dat we er niet ziek van worden en zijn verplicht om op 65 stoffen te controleren. De normen waaraan het drinkwater moet voldoen, zijn in het drinkwaterbesluit vastgelegd. Hierdoor filteren ze gemiddeld 80% van de vervuiling uit het water. Resten van chemicaliën, zware metalen, chloor, fluor, pesticiden, hormoon- en medicijnen, krijgen wij (weliswaar in minimale vorm) binnen. En het is niet bekend wat de gevolgen op lange termijn kunnen zijn.

Gezondheid en hygiëne staan bij Sunny Garden hoog in het vaandel en we willen voor onze kindjes natuurlijk de beste kwaliteit water. We hebben daarom besloten om het water na te filteren d.m.v. een waterfiltersysteem van het merk Aqualine.Deze zijn in staat om gemiddeld 99,9% van de vervuiling eruit te halen. Meer informatie over Aqualine leest u hier.

Deze filters staan sinds begin november op het aanrecht op elke verdieping in de keuken (de BSO, de Wijze Uiltjes en de Zonnetjes). Deze filter werkt niet op stroom maar op zwaartekracht en filtert ongeveer een 1,5 liter water per uur. Mocht u hier verder nog vragen over hebben dan vernemen wij dit graag.

Via het volgende document leest u bij welke scholen wij de kinderen brengen en halen.

De locatie

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Lentefeest was een groot succes

Wat was het een geslaagde, mooie en pleziervolle dag! Samen met jullie ouders/ verzorgers en [...]

De nieuwsbrief van Kinderopvang Sunny Garden is uit

De vorige nieuwsbrief is al weer een tijdje geleden. We hebben weer een nieuwe nieuwsbrief [...]

Sunny Garden is KIKI gecertificeerd

Yeah!! We zijn als Sunny Garden KIKI gecertificeerd. In 2013 kreeg KIKI landelijk erkenning. De [...]