Peutergroep (26 tot 38 maanden)

Sunny-garden heeft binnen onze opvang een dreumesgroep genaamd De Panda’s. Dit is een horizontale groep. Hier bieden we opvang aan voor kinderen in de leeftijd van 26 tot 38 maanden.  Per dag zijn er twee vaste leidsters aanwezig op maximaal 12  kinderen. De groep is zo ingedeeld dat kinderen kunnen ontdekken en zichzelf kunnen ontwikkelen. Er zijn verschillende hoekjes waar de kinderen kunnen spelen. Bijvoorbeeld een poppenhoek, een autohoek, een bouwhoek, een verkleedhoek. Kinderen kunnen hier hun fantasie gebruiken en ontwikkelen. De leidsters op de groep helpen de kinderen waar nodig. We proberen de kinderen ook zelf dingen te laten doen. Bijvoorbeeld schoenen aan en uittrekken. Ook op de peutergroep werken we met thema’s. voorbeelden van thema’s zijn: Muziek, het lichaam (dit ben ik), lente, zomer, herfst, winter, kleuren, familie. Iedere maand hebben we aan ander thema. We bieden de kinderen ontwikkelingsactiviteiten aan. Hierbij letten we op de volgende ontwikkelingen:  Sociale / emotionele ontwikkeling, Cognitieve ontwikkeling, Motorische ontwikkeling, spraak/taal ontwikkeling . een voorbeeld van een activiteit. We hebben het thema muziek. We gaan muziek maken met de muziek instrumenten en een liedje zingen. Hiermee stimuleren we de sociale/emotionele ontwikkeling , de cognitieve ontwikkeling, de motorische ontwikkeling en de taal/spraak ontwikkeling. Op de groep is ook voldoende materiaal aanwezig voor de ontwikkeling van de dreumesen.

Natuurlijk zijn de leidsters ook actief met het zindelijk worden van de kinderen. We werken hierbij met een beloningssystemen. Kinderen zijn vaak super trots als ze zelf naar het toilet zijn geweest. Kinderen verdienen dan een mooie sticker!

Onze voordelen

Er wordt rekening gehouden met elk individu. Geen 1 kind wordt onder druk gezet maar wel gestimuleerd.

Alle leidsters zijn in het bezit van de juiste papieren. Maar bovenal hebben ze hun hart voor het werken met kinderen op de juiste plek. Ze zijn lieve zorgzame leidsters. Iedereen kind wordt als een individu gezien. De leidsters zorgen voor de knuffels, liefde en warmte.

Op elke groep staan vaste leidsters. De leidsters zijn zeer flexibel en werken met hun hart. Bij ziekte of afwezigheid van een collega staat er altijd wel een andere collega klaar om de groep op te vangen. De kinderen zullen nooit een “vreemd”gezicht zien op de groepen! We werken daarbij ook met vaste oproepkrachten.

Sunny garden is een gezellige kinderopvang met een huiselijke sfeer. Als team zijn we zeer hecht en voelen ons als één familie.

Dit is om het zelfvertrouwen te bevorderen. Kinderen leren over zichzelf te denken door wat er tegen ze gezegd wordt en hoe ze behandeld worden. Bij een positieve relatie krijgt het kind het gevoel gewaardeerd te worden en geaccepteerd te worden. Hierdoor ontwikkeld het kind een positief zelfbeeld.

Dagelijks wordt er heerlijk vers gekookt. De liefde voor het koken spat ervan af. De kinderen smikkelen dagelijks hun bordjes leeg. De maaltijden zijn afwisselend en bevatten alle producten uit de schijf van vijf.

Ouders kunnen op elk willekeurig moment de dagbesteding van hun kind monitoren. Naast activiteiten heeft dit ook betrekking op voeding e.d.

Dat het drinkwater welke wij in heel Nederland consumeren niet helemaal gezuiverd is, is bij de meeste mensen niet bekend. Ondanks het feit dat het water in Nederland tot 1 van de beste in de wereld behoort.
Toch kan een waterleidingbedrijf niet alles uit het water filteren. Als ze alles uit het water zouden filteren dan wordt de prijs van een liter water onbetaalbaar. Het grootste deel wordt gebruikt door de landbouw en industrie, daarna voor huishoudelijk gebruik (douchen, wassen, toilet) en slechts een klein gedeelte als drinkwater.

U begrijpt dat een prijsstijging grote gevolgen zal hebben voor de landbouw en de industrie. Waterleidingbedrijven hebben de opdracht om water zover te zuiveren dat we er niet ziek van worden en zijn verplicht om op 65 stoffen te controleren. De normen waaraan het drinkwater moet voldoen, zijn in het drinkwaterbesluit vastgelegd. Hierdoor filteren ze gemiddeld 80% van de vervuiling uit het water. Resten van chemicaliën, zware metalen, chloor, fluor, pesticiden, hormoon- en medicijnen, krijgen wij (weliswaar in minimale vorm) binnen. En het is niet bekend wat de gevolgen op lange termijn kunnen zijn.

Gezondheid en hygiëne staan bij Sunny Garden hoog in het vaandel en we willen voor onze kindjes natuurlijk de beste kwaliteit water. We hebben daarom besloten om het water na te filteren d.m.v. een waterfiltersysteem van het merk Aqualine.Deze zijn in staat om gemiddeld 99,9% van de vervuiling eruit te halen. Meer informatie over Aqualine leest u hier.

Deze filters staan sinds begin november op het aanrecht op elke verdieping in de keuken (de BSO, de Wijze Uiltjes en de Zonnetjes). Deze filter werkt niet op stroom maar op zwaartekracht en filtert ongeveer een 1,5 liter water per uur. Mocht u hier verder nog vragen over hebben dan vernemen wij dit graag.

De locatie

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Lentefeest was een groot succes

Wat was het een geslaagde, mooie en pleziervolle dag! Samen met jullie ouders/ verzorgers en [...]

De nieuwsbrief van Kinderopvang Sunny Garden is uit

De vorige nieuwsbrief is al weer een tijdje geleden. We hebben weer een nieuwe nieuwsbrief [...]

Sunny Garden is KIKI gecertificeerd

Yeah!! We zijn als Sunny Garden KIKI gecertificeerd. In 2013 kreeg KIKI landelijk erkenning. De [...]