Stagebeleid

Sunny-garden vind het belangrijk dat er zoveel mogelijk persoonlijke aandacht voor het individuele kind is. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat pedagogisch medewerkers in opleiding in een goede praktijksituatie kunnen werken en leren. Een praktijksituatie waarin ze zich kunnen ontwikkelen tot volwaardig pedagogisch medewerkers die zelfstandig op de groepen kunnen staan. Sunny-garden biedt daarom aan stagiaires van verschillende pedagogische opleidingen stageplekken aan. Hierbij kan gedacht worden aan SPW niveau 3 en niveau 4 en pedagogiek.

Sunny-garden werkt met twee soorten stagiaires. BOL en BBL. BOL traject stagiaires lopen korte stages van ongeveer 5 maanden 2 of 3 dagen in de week. We proberen zoveel mogelijk stagiaires te vinden, die voor een jaar of langer blijven. Vaak gaan ze daarna bij een andere kinderopvang weer ervaring opdoen. Deze stagiaires zijn boventallig. Dit houdt in dat ze net in plaats van maar naast een pedagogisch medewerker worden ingezet. Ze zijn echt om te leren en de pedagogisch medewerker te ondersteunen en staan niet als pedagogisch medewerker op de groep.

BBL stagiaires doen een leer werk traject. Dit houdt in dat ze een lange stage doen waar mogelijk eenzelfde kinderopvang. Ze worden dan intern volledig opgeleid tot pedagogisch medewerker en gaan een dag per week naar school. Deze stagiaires krijgen steeds meer verantwoordelijkheid naarmate ze langer bij onze kinderopvang zijn en worden ook voor een gedeelte al als pedagogisch medewerker ingezet. Dit hangt er natuurlijk van af of ze de bijhorende competenties beheersen. In het eerste half jaar staat de BBLer naast de pedagogisch als boventallig. Dus voor 0% ingezet. In het tweede half jaar kan de BBLer al 25 % oplopend tot 50% in worden gezet. In het derde half jaar is dit 50%. Daarna totdat de BBLer klaar is 75% en las de BBLer klaar is kunnen ze voor 100%worden ingezet.  De inzetbaarheid wordt ook afgeleid uit de gestelde normen conform CAO. Natuurlijk hangt de inzet volledig af van de verworven competenties van de stagiaire en de beoordeling op het functioneren. Als de BBLer als pedagogisch medewerker wordt ingezet zorgen wij ervoor dat er zoveel mogelijk nog een extra stagiaire naast staat.

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Lentefeest was een groot succes

Wat was het een geslaagde, mooie en pleziervolle dag! Samen met jullie ouders/ verzorgers en [...]

De nieuwsbrief van Kinderopvang Sunny Garden is uit

De vorige nieuwsbrief is al weer een tijdje geleden. We hebben weer een nieuwe nieuwsbrief [...]

Sunny Garden is KIKI gecertificeerd

Yeah!! We zijn als Sunny Garden KIKI gecertificeerd. In 2013 kreeg KIKI landelijk erkenning. De [...]